Begeleiding en coaching

Ervaren werkdruk is een van de belangrijkste thema’s in zorg en onderwijs. De media staat er vol van, de medewerkers lijden eronder. De klachten die medewerkers ervaren, hebben te maken met de omstandigheden enerzijds en de persoonlijke kenmerken, hoe ze met die omstandigheden omgaan, anderzijds.

Coaching & begeleiding helpt de medewerker inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen zijn/ haar omstandigheden en persoonlijke stijl. Als er meer inzicht is, komt er ruimte om te onderzoeken waar verandering mogelijk is. Dit geldt ook voor situaties waarbij de communicatie tussen twee medewerkers vastgelopen is. Als de grieven op tafel liggen en er echt geluisterd is, komen mensen in beweging en kijken ze elkaar weer aan.

Coaching & begeleiding is een manier om de medewerker weer grip te laten ervaren op zijn/ haar leven. Het is zorg op maat, met een praktische en toekomstgerichte insteek. Er vallen verschillende diensten onder, zoals: taken-/ timemanagement, prioritering, vitaliteit & balans, loopbaanvragen, grenzen hanteren, omgaan met perfectionisme, energiehuishouding, procesbegeleiding bij verstoorde communicatie en begeleiding bij werkhervatting.

Klik hier voor de folder over coaching – gericht op het onderwijs. Meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Helmke Sciarone staat u graag te woord.

E-mail hsciarone@servicehuis.net
Telefoon 06 – 110 58 601
LinkedIn Helmke Sciarone